Skip to main content

PowerMama® Zeeland

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of weer herstellen na je bevalling?


Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of weer herstellen na je bevalling? PowerMama is een speciaal fitnessprogramma ontwikkeld door Core Academy voor moeders (in spé). Ik ben Annegreet Personal Trainer & Lifestyle Coach en gespecialiseerd in het trainen van moeders tijdens en na de zwangerschap.

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten


En niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Denk hierbij aan klachten aan de bekkenbodem, zoals urineverlies tijdens inspanning, en een diastase (wijking van de buikspieren) die niet meer goed heelt. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. (Door)trainen met deze klachten zonder de juiste begeleiding maakt de klachten vaak erger in plaats van beter.
Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken voordat je weer deelneemt aan reguliere trainingen. Tijdens de trainingen van het PowerMama® Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Voor wie?

Het PowerMama® Programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten (weer) willen oppakken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Twijfel je of dit programma iets voor jou is?

Doel

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap, je fysiek voor te bereiden op de bevalling, en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Deelnemers hebben na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en weten waar ze op moeten letten tijdens het sporten en in het dagelijks leven. Tijdens de training worden situaties uit het dagelijks leven nagebootst (tillen, dragen, duwen, etc), deelnemers leren hoe ze deze bewegingen goed uit kunnen voeren, inclusief de bijbehorende houding en ademhaling. Hier heb je voor altijd profijt van, ook rondom een volgende zwangerschap en in de rest van je leven.

Inhoud

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, ademhaling en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen.

Kwaliteit

Het PowerMama® Programma is samengesteld door Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer of coach die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Bekijk het aanbod

  • Bekijk het aanbod